Skadat hår

Vad är egentligen skadligt för håret och kan man behandlar man ett skadat hår? Vi lär dig allt du behöver veta!

Skadat hår

Vad är egentligen skadligt för håret och hur behandlar man bäst ett skadat hår? Vi lär dig allt du behöver veta!

Vad är skadligt för håret?

Det finns en mängd olika saker som kan vara skadligt för håret. En av de vanligaste orsakerna till skadat hår är kemiska behandlingar såsom färgning och blekning. Värmeverktyg som fön, plattång och locktång sliter också på håret. Även sol och salta bad kan skada håret.

Kan man förhindra skadat hår på något sätt?

Javisst kan man det. Det absolut bästa är givetvis att inte utsätta håret för något som kan skada det. Men även om man inte vill sluta med kemiska behandlingar, värmeredskap och sol och bad kan man ändå förebygga de värsta skadorna.

Det är viktigt att anpassa de kemiska behandlingarna efter kundens hår. Håret klarar olika mycket påfrestning beroende på dess utgångsläge. Tex kommer ett sönderblekt och skadat hår inte att klara vissa behandlingar, utan håret kommer att brännas sönder. Det är därför viktigt att gå till en duktig frisör, som kan ge en grundlig konsultation och noga titta och känna på ditt hår innan ni sätter igång. Din frisör kan också använda Olaplex i behandlingen, för att förhindra skador på håret.

Om du använder värmeverktyg finns det några saker du kan göra för att minska risken för ett skadat hår.

  • Sänk värmen på verktyget
  • Använd ett bra värmeskydd. Din frisör kan hjälpa dig att välja den bästa produkten för just ditt hår

 

Det är också viktigt att använda de rätta produkterna för just ditt hår. Oavsett om du har färgat, blekt, lockigt, torrt eller frissigt hår så finns det utan tvekan flera bra produkter för just dig i vårt sortiment. Din frisör hjälper dig att hitta rätt!

Hur reparerar man skadat hår?

Här är rätt produkter A & O. Hos oss kan du börja med att be din frisör ”kick-starta” din rehabilitering med en vårdande behandling, till exempel Fusio Dose eller Olaplex. Fusio Dose är en skräddarsydd behandling där din frisör blandar till den kur som just ditt hår behöver, med olika koncentrat och boosters. Olaplexen verkar genom att binda samman hårets skadade svavelbindningar. Produkten tränger in i hårstrået och reparerar det inifrån. Det är även viktigt att använda rätt produkter hemma. Välj ett reparerande schampo och balsam, boosta med en fuktinpacking någon gång i veckan och glöm inte en vårdande leave-in för dagligt skydd för håret.

Fusio Dose salongsbehandling
Olaplex finns både som salongsbehandling och för hemmabruk
Kerastase har en mängd bra inpackningar