Slingor

Vad är skillnaden mellan highlights och lowlights? Vilka olika slingtekniker finns det och när använder man dem? Vi reder ut begreppen!

Slingor

Vad är skillnaden mellan highlights och lowlights? Vilka olika slingtekniker finns det och när använder man dem?  Vi reder ut begreppen!

Vad är skillnaden mellan highlights och lowlights?

Skillnaden är helt enkelt om man bleker slingorna (highlights) eller väljer att dämpa dem med en toning eller färg (lowlights). Genom att blanda highlights och lowlights kan man uppnå ett djupt resultat med vackra skiftningar. 

Vilka olika slingtekniker finns det?

Det finns en hel uppsjö av tekniker när det kommer till slingning. Beroende på vilket resultat du vill uppnå kommer din frisör att använda sig av den tekniken den anser mest lämplig. Många frisörer har också sina favorittekniker som de är extra vassa på. 

Man kan både göra vävda och hela passéer när man slingar med folie, beroende på hur frisören lägger passéerna ger det olika resultat. Folie slingor ger ofta känslan av att hela håret ljusas upp jämnt. Man kan också frihandspensla på blekningen för ett resultat med mer skiftningar, ofta med en mörkare botten, en så kallad balayage. 

Är du osäker på vad du ska boka rekommenderar vi att du ringer oss så att vi kan se till att vi avsätter tillräckligt med tid. Ta gärna med en bild när du kommer för din behandling, men kom ihåg att det inte alltid går att uppnå exakt samma resultat som på en bild. Våra frisörer utgår alltid från ditt eget utgångsläge och förutsättningar och skräddarsyr behandlingen därefter. 

Highlights & lowlights av Madde, Möllan
Slingor & Nyansering av Emelie, Slottsstaden
Slingor & Nyansering av Emma S, Möllan