Inpackning

Måste man använda inpackning och hur vet man vilken man ska använda? Vi guidar dig rätt!

Inpackning

Måste man använda inpackning och hur vet man vilken man ska använda? Vi guidar dig rätt!

Vad är en hårinpackning?

En hårinpackning tränger allra in längst in i hårstrået och vårdar ditt hår inifrån, på djupet. Regelbundna inpackningar hjälper till att hålla ditt hår friskt och välmående.

Vilken inpackning ska jag välja?

Du ska alltid utgå från ditt hårs behov när du väljer inpackning. Det finns en uppsjö att välja bland, och vad som passar bäst för en person kan bli en flopp för en annan persons hår. Ett torrt hår behöver till exempel en inpackning som tillför mycket fukt, men kan kännas risigt och frissigt av en reparerande inpackning. Våra frisörer har stor kunskap och kan hjälpa dig att välja rätt produkt för just ditt hår. 

På Headon har vi inpackningar från Kerastase och Evo.

Hur använder jag en inpackning?

Ett vanligt fel som många gör är att använda inpackningen sist i sin hårvårdsrutin. För att varje produkt ska fungera på bästa sätt är det istället schampo-inpackning- balsam som gäller. Varför är det så viktigt då? Jo för att schampot är uppbyggt så att det öppnar hårstrånas fjällskikt, för att kunna tränga in och rengöra håret från smuts och fett. Balsamet däremot är uppbyggt så att det stänger igen fjällskikten, för att skydda håret när det sedan torkar. Därför är det viktigt att inpackningen görs efter schamponeringen, när fjällskikten är öppna. Då kan inpackningen tränga ända in till hårstråets mitt, där det verkligen kan göra skillnad. Efter inpackningen är det sedan viktigt att avsluta med ett balsam, så att fjällskikten stängs igen. Följ instruktionen på förpackningen för dosering samt hur länge inpackningen ska sitta i. 5-10 minuter brukar vara rekommenderat.

Kerastase Genesis, stärkande inpackning
Evo Mane Attention, proteininpackning
Keratsase Blond med violetta pigment som neutraliserar gula toner