Sol & Bad 

Lär dig allt du behöver veta om hur du skyddar håret under sommarmånaderna.

Sol & Bad 

Lär dig allt du behöver veta om hur du skyddar håret under sommarmånaderna.

Är sol och bad skadligt för håret?

Ja, solens UV-strålar bryter ner hårets naturliga protein vilket gör att håret känns torrt och sprött. Även salt och klor är två riktiga bovar när det gäller hårvård, då de hämmar hårets egna fuktgivare. Kombinationen sol och bad kan därför vara ordentligt skadligt för håret. Tänk på att du även kan bränna din hårbotten i solens starka solar!

Hur skyddar jag håret på sommaren?

Det finns en mängd saker du kan göra för att skydda håret!

  • På med hatten! Ett enkelt sätt att skydda håret och hårbotten från solens strålar, är att täcka det. Hatt, scarf, eller att bara lägga en handduk över håret när du solar gör skillnad.
  • Använd produkter med UV-skydd. Kérastase solserie har flera produkter för hår och hårbotten med UV-skydd.
  • Inpackningar gör underverk för håret. En inpackning ger den extra fuktboosten som håret behöver nu under sommaren. Använd tex Kerastase inpackning ur solserien eller om du har en annan favorit. Glöm inte att alltid avsluta med balsam för att stänga hårets fjällager.
  • Blöta innan badet. Gör håret en tjänst genom att blöta det med vanligt vatten innan du hoppar i poolen eller havet. Blött hår absorberar nämligen salt och klor långsammare än torrt hår. Salt och klor är två riktiga bovar när det gäller hårvård, då de hämmar hårets egna fuktgivare.
  • Om du har möjlighet är det dessutom kanon att skölja av håret direkt efter badet, för att bli av med salt- och klorrester.
  • Skruva ner värmen. Eftersom håret tar extra stryk på sommaren kan det vara en idé att skippa värmeverktygen. Om du trots allt vill föna, platta eller locka – sänk värmen på verktygen och glöm inte värmeskyddet!
Kerastase solserie
Glöm inte hatten!
Solkysst Balayage av Emma S, Möllan